Info en contact


Alle belangrijke informatie op een rijtje…..

Training: Zwembad Dol-fijn (Sportlaan 8, Maassluis) op woensdag van 18:00 uur tot 18:40 uur. Als de zwemmers wat meer ervaren zijn of ouder zijn, hebben we een tweede en een derde zwem-“uur” respectievelijk van 18:40 tot 19:20 uur en van 19:20 tot 20:00 uur. Tijdens deze trainingen wordt les gegeven aan jeugd in snorkelen en zwemmend redden.

Diploma’s: Er wordt in principe twee keer per jaar gezwommen voor een examen (1x snorkelen, 1x zwemmend redden). Alle leden doen mee aan zowel de snorkellessen als aan de lessen voor zwemmend redden.

Beginnen: De eerste paar lessen zijn altijd gratis, waardoor iedereen zelf kan bepalen of hij/zij het leuk vindt. Neem even contact met ons op als je wilt komen kijken. Gebruik hiervoor het mailadres vrbmaassluis@caiway.net.

Materialen: in eerste instantie is een zwembroek/badpak voldoende. Wij hebben een aantal snorkelsets (duikbril, snorkel en zwemvliezen) die de eerste paar keer (gratis) kunnen worden gebruikt tijdens het snorkelen. Het is vanzelfsprekend geen probleem om met (goed) eigen materiaal te zwemmen, wanneer dit al in bezit is. Tijdens de lessen zwemmend redden wordt (soms) een deel van de les in (eigen) kleding gezwommen.

Ervaring: Een diploma A en B zijn de benodigde diploma’s voor een goede basis voor het snorkelen en zwemmend redden.

Lesprogramma: De opleidingen die door de VRB worden gegeven, worden grotendeels gecoördineerd door de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond) en de KNBRD (Reddingsbrigade Nederland). Kortom, de diploma’s zijn landelijk erkend en het is dus eventueel mogelijk om (later) bij een andere vereniging, die ook aangesloten is bij deze organisaties de opleidingen voort te zetten. Voor de snorkellessen hebben wij een aantal diploma’s aangevuld.

Ouders:  Ouders mogen tijdens de lessen meekijken (aan de korte zijde van het bad). De beeldschermen in het restaurant staan niet aan tijdens onze lessen.  (Zie onze ‘COVID-19’ pagina  voor eventuele beperkingen.)

Kosten: op dit moment (seizoen 2023/2024) is de contributie voor leden tot 15 jaar €25,– per maand (12x per jaar). Voor leden van 15 jaar en ouder is dit €26,– per maand.  Contributies zijn exclusief inschrijfgeld (€10,-) en kosten voor eventuele examens, jeugddag, persluchtmaterialen en dergelijke. Er is een kortingsregeling mogelijk wanneer er drie of meer leden binnen een gezin lid zijn van de vereniging.

Vakanties: De lessen gaan ook tijdens de vakanties door, met uitzondering van de zomervakantie. Tijdens de zomervakantie is er een zomerstop van 6 weken. Op nationale feestdagen en dagen waarop het zwembad gesloten is, vervallen de lessen ook.

Contact opnemen: Voor vragen kunt u ons altijd even mailen via vrbmaassluis@caiway.net.

Ben je al lid en heb je vragen over je contributie of je lidmaatschap? Neem dan contact op met de Penningmeester.

Internet: www.vlaardingsereddingsbrigade.nl is de website van de Vlaardinge Reddingsbrigade. Op deze site vind je informatie over de andere afdelingen van VRB en de algemene voorwaarden voor het lidmaatschap.

Disclaimer
Covid informatie