Kies voor sport

Leuk dat je belangstelling hebt om lekker te komen zwemmen! Tijdens onze cursus van ‘Kies voor sport‘ willen we je graag verder kennis laten maken met wat er nog meer mogelijk is in de zwemsport.

Wat kan je verwachten?

Tijdens de lessen staan de basistechnieken van zwemmend redden en snorkelen op het programma. Ook staat er een altijd erg leuke “perslucht-les” gepland. Tijdens die les ga je met een perslucht-set (fles en ademautomaat) en een trainer mee onderwater. Later tijdens de cursus gaan we verder met zwemmend redden en snorkelen voor “gevorderden”.
We hopen dat je het leuk lijkt om eens te komen kijken. Heb je nog vragen of opmerkingen? Kijk even verder op onze pagina’s voor meer info. Hieronder staan de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen over de cursus. Voor andere vragen kan je contact opnemen met ons via onze contact  pagina. Inschrijven kan door je voor de sluitingsdatum aan te melden via de website www.kiesvoorsportmaassluis.nl.

Veel gestelde vragen:

Mogen ouders etc. aanwezig zijn in het bad? Ja, kijken mag tijdens alle lessen aan de korte zijde van het bad.
Hoe laat begint het? Graag om 17:45 aanwezig zijn bij de kassa. Alle lessen beginnen om 18.00 uur en zijn in principe om 18:40 uur afgelopen. Het is mogelijk dat tijdens de perslucht-les het wat later wordt.
In welk bad is het? De lessen worden gegeven in het sportbad (ingang linkerzijde bij de kassa) van het zwembad Dolfijn (Sportlaan 8, Maassluis).
Wat moet ik meenemen? Badkleding (zwembroek of badpak) en een handdoek is voldoende.
Moet ik elke week € 3.- betalen? Nee, de inschrijfkosten voor dit project van gemeente Maassluis zijn eenmalig.
Wie zijn jullie en wat doen jullie? VRB Maassluis-Jeugd is de Jeugd afdeling van de VRB (Vlaardingse Reddings Brigade). Onze tak van de vereniging richt zich op Jeugd in Maassluis, Maasland e.o.. Wij geven op woensdagavond les in Snorkelen, Zwemmend Redden en Jeugd-Perslucht.
Hoe lang doen jullie dit al? De VRB is opgericht in 1964. Onze afdeling is sinds 1985 actief in het Dolfijn. Vanaf 2008 doen wij mee met projecten van Gemeente Maassluis zoals ‘West Beweegt’ en ‘Kies voor Sport’.

KVS Logo