Covid-19

Beste zwemmers, ouders, verzorgers,

Naar aanleiding van de recente besluiten van de rijksoverheid is zwembad Dol-fijn in Maassluis voorlopig gesloten voor alle lessen van verenigingen. Dit betekent dat de komende weken alle lessen vervallen.

We hopen jullie zo snel mogelijk weer in goede gezondheid aan badrand te mogen begroeten, maar, vanzelfsprekend is dat afhankelijk van verdere ontwikkelingen.
Zolang we nog niet kunnen zwemmen zullen we wel regelmatig “Gezellig buiten sporten” organiseren voor de leden die op woensdag in het Dol-fijn zwemmen.

Informatie hierover krijg je via het emailadres dat bij ons bekend is. Heb je nog geen berichten hierover ontvangen? Stuur dan even een berichtje naar vrbmaassluis@caiway.net.

Met vriendelijke groet.
Team VRB Maassluis-Jeugd

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Hieronder in het kort het algemene Covid-19 beleid voor de VRB in Maassluis op de woensdagavond in zwembad Dol-fijn.

Algemeen: Niet komen bij verkoudheids- en griepverschijnselen.

Zwemmers t/m 12 jaar: Voor deze groep zwemmers geldt de 1,5 m afstandsregel niet meer. Verder zijn er – in principe – geen beperkingen voor de groepsgrootte.

Zwemmers 13-18 jaar: Voor deze groep zwemmers geldt dat de 1,5 m afstandsregel op de kant naar de trainers moet worden gehanteerd. Er zijn beperkingen voor het maximaal aantal personen op de perrons en in de kleedkamers. In het water zijn er – in principe – geen beperkingen.

Zwemmers 18 jaar en ouder: Voor deze groep zwemmers geldt dat de 1,5 m afstandsregel moet worden gehanteerd. Er zijn beperkingen voor het maximaal aantal personen op de perrons en in de kleedkamers. In het water wordt er in kleine groepen gezwommen.

Omkleden: Omkleden doen we in de grote kleedkamers en in de wisselcabines van het sportbad (Dus niet meer in het recreatiebad.) Bij een grote opkomst wordt – indien nodig – het aantal personen in de kleedkamers gedoseerd en kleden zwemmers zich in groepen om. De tijd in de kleedkamers is beperkt. Trek daarom thuis alvast je zwemkleding aan.

Kleding: Deze wordt meegenomen naar de banken in de zwemzaal (in een zelf meegebrachte plastic zak). Kleding blijft niet in de kleedkamers of wisselcabines hangen. Kluisjes kunnen niet gebruikt worden.

Ouders: Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk voor ouders / verzorgers om tijdens de lessen in het bad aanwezig te zijn. Ouders / verzorgers mogen hele jonge zwemmers wel begeleiden in de kleedkamers tijdens het omkleden..

Douches: Deze zijn nog niet in gebruik. Na het zwemmen daarom thuis douchen.

Overigen:

De 1.5 m afstandsregel naar volwassenen trainers blijft gelden voor alle zwemmers en ouders.

Wat niet verandert is de registratieplicht van de aanwezigen. Dit wordt gedaan met de absentielijst (door de trainers) of – bij evenementen – op de aanwezige registratielijst. Introducees moeten van te voren zijn aangemeld via vrbmaassluis@caiway.net.

Bij “drukte” zal een Corona-toezichthouder worden aangesteld. We rekenen op de medewerking van de ouders/verzorgers.

In het Dol-fijn geldt een plicht voor mondkapjes in de algemene ruimtes (b.v. bij de receptie).

Voor de goede orde: Bovenstaande geldt voor de VRB in Maassluis op de woensdagavond in zwembad Dol-fijn en geldt niet voor andere afdelingen van de VRB. Het Dol-Fijn zelf hanteert een eigen protocol.